Grafologie nebo reflexologie?

26.11.2013 11:26

Zdá se, že nemáte zájem o astrologii ? Shodou okolností o ní vím i nejméně. Začala jsem ji studovat až v září 2013 a jelikož je to prý věda na celý život opravdu o ní toho moc nevím.

Nejdéle se zaobírám reflexní terapií. Asi před 15 lety jsem se touto metodou sama nechala léčit u mé budoucí učitelky této metody paní M. Příhodové. Marie Příhodová je přímou žačkou u nás velmi známého alternativního léčitele ing. Jiřího Janči.

Reflexní terapie je prastará metoda léčení, která se zřejmě používala už ve starém Egyptě, Číně  a zřejmě i u indiánů. Využívá se při ní reflexních plošek či bodů. které jsou buď universální, to jest působí na celý organismus jaksi celkově nebo jsou to plošky jednotlivých orgánů jejichž stimulací ovlivňujeme i daný orgán. Ovlivňujeme buď ve smyslu, že pracuje nedostatečně, tak ho jakoby budíme anebo pracuje přespříliš a pak  uklidňujeme a hladíme.

Na této metodě se mi líbí, že by neměla mít žádné vedlejší nežádoucí účinky. Po masážích sice mohou nastat různé nepříjemné stavy např. bolesti hlavy, únava, nepříjemné brnění nohou, nevolnost okolo žaludku a různé jiné. Vše by mělo, ale během krátké doby odeznít a směřovat k celkové harmonizaci organismu.

Pro ty, kteří o této metodě nevědí vůbec nic dodávám, že masáže provádím na ploskách a nártech nohou popř. rukou. Ale různé body jsou stejně jako u akupunktury po celém těle.  

Anketa

Zajímalo by vás ještě něco více o této metodě?

Ano,zajímalo. (15)
100%

Ne, víc mě nezajímá. (0)
0%

Celkový počet hlasů: 15